Ingredienten:
2 egyptische uien (vervanger: lente-uitjes)
2 handenvol vaste rucola (vervanger: eenjarige rucola)
1 bol knoflook of olifantenlook
1 handvol winterpostelein (vervanger: veldsla)
1 brood en geurende kwaliteits-olijfolie
4 eieren
4 asperges
2 laurierblaadjes
1 gram gedroogde oregano
1 gram gedroogde tijm
peterselie naar smaak voor garnering
Bereiding
Dit is een geurende stoofschotel op Zuid-Spaanse wijze, gemaakt met enkel meerjarige groenten. Het beste is om de artisjokken samen met de fijngesneden egyptische ui en knoflook/olifantenlook wat langer te stoven (30 minuten) op laag vuur met de kruiden behalve de peterselie. Dan een laag groentebouillion toevoegen tot alles onder staat. Dan de asperges toevoegen en 5 minuten doorkoken. Tot slot de rucola en de winterpostelein toevoegen en nog 4 minuten koken.
De eieren pocheren en samen met de peterselie bovenop de stoof serveren.