Lente-Potage van meerjarige groenten

Ingredienten:

4 artisjokken

2 egyptische uien (vervanger: lente-uitjes)

2 handenvol vaste rucola (vervanger: eenjarige rucola)

1 bol knoflook of olifantenlook

1 handvol winterpostelein (vervanger: veldsla)

1 brood en geurende kwaliteits-olijfolie

4 eieren

4 asperges

2 laurierblaadjes

1 gram gedroogde oregano

1 gram gedroogde tijm

peterselie naar smaak voor garnering

Bereiding

Dit is een geurende stoofschotel op Zuid-Spaanse wijze, gemaakt met enkel meerjarige groenten. Het beste is om de artisjokken samen met de fijngesneden egyptische ui en knoflook/olifantenlook wat langer te stoven (30 minuten) op laag vuur met de kruiden behalve de peterselie. Dan een laag groentebouillion toevoegen tot alles onder staat. Dan de asperges toevoegen en 5 minuten doorkoken. Tot slot de rucola en de winterpostelein toevoegen en nog 4 minuten koken.

De eieren pocheren en samen met de peterselie bovenop de stoof serveren.