Recept voor 4 personen
Ingredienten:
5 handenvol Madeira vine bladeren
2 aardperen
1 mashua
4 oca’s
3 teentjes knoflook
2 el gedroogde italiaanse kruidenmix (1/4 bonenkruid, 1/4 basilicum, 1/4 tijm, 1/4 oregano)
2 tl zwarte peper
3 tl medium chilipepervlokken (bijv. aleppopepers) of 1-2 tl pittige chilipepervlokken (bijv. serranopepers)
500g rundergehakt
Tomatenblokjes in blik
een flinke lading geraspte kaas naar smaak
Bereiding
Op de tomatenblokjes na, vind je in dit gerecht geen eenjarigen. Er zit ook geen pasta of iets dergelijks in, hoewel je dit wel kunt gebruiken indien je dit wilt.
Bak het rundergehakt rul in een pan, terwijl je de oven voorverwarmd op 180 graden. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en de knoflookteentjes, gesneden en geschild. Voeg nu de Madeira bladeren stukje bij beetje toe. Terwijl deze inslinken snij je de aardperen en oca’s in dunne lange repen. De mashua snij je in kleine blokjes en voeg je aan de pan toe samen met de rest van de kruiden. Zodra de Madeira vine helemaal geslonken is meng je alles goed tot een dikke saus. Nu kun je de lasagne opbouwen: een laag oca/aardpeer repen, een laag saus, een laag repen, een laag saus. Eindig met een goede laag kaas en nog wat extra zout en peper.
Nu kan de schaal nog 25 minuten de oven in en smikkelen maar!