Dit is een snel te maken comfort food gerecht met een knipoog naar de indiase keuken. Volledig te maken met een uitgebreider kruidenkeukensetje en een divers assortiment aan meerjarige groenten.

Recept voor 4 personen:
Ingredienten:
350g kalkoen, in blokjes (vervanger: kip)
ca. 30 vaste kool-bladeren, zoals Taunton Dean, vervanger: boerenkool/palmkool/koolrabi-blad
2 stengels Welch onion of egyptische ui, vervanger: lente-ui
5 zonnewortels, vervanger: radijs, daikon, aardpeer
5 paarse broccolinis (kleine brocolli na-scheuten van de winterharde paarse broccoli)
6 milde meerjarige pepers, op de foto’s zijn ““Ubatuba Cambuci” en ” Corno Rosso” te zien.
1 pittige meerjarige peper, op de foto’s is Cheyenne te zien
1 limequat, vervanger: 1/2e limoen
1 blik kokosmelk
1 stengel citroengras
4 teentjes knoflook
1 tl kardemon
mespuntje garam masala (kruidenmix)
zout en zwarte peper naar smaak

Instructies
Snij de egyptische ui of welch onion in ringetjes en fruit deze 30 seconden op middelhoog vuur. Voeg dan de kalkoen toe, bak deze in 3-4 minuten goudbruin en voeg dan de koolbladeren en broccolinis toe, terwijl de knoflookteentjes fijngesneden worden. Zodra de koolblaadjes goed zijn ingeslonken, wordt het tijd om de zonnewortels, knoflook en de stengel citroengras (in 4 losse stukjes) toe te voegen. Voeg dan de pepers toe. Na nog een aantal minuten bakken is het dan tijd om de kokosmelk (minus een deel van het kokoswater), de uitgeperste limequat en de rest van de kruiden toe te voegen.
Zodra het geheel goed op temperatuur is en de kokosmelk begint te borrelen, is het tijd om op te dienen. Smaakt heerlijk in combinatie met naan brood.
